Aurinkopaneeli maatilalle

Maatilan aurinkopaneelit asennetaan tyypillisesti kallistavalle katolle, seinälle tai maahan. Aurinkovoimalan tulee kestä vuosikymmeniä, joten laadulliset kysymykset ratkaiseva realisoituuko investointilaskelmissa laskettu tuotto.

Oikein mitoitettu ja asennettu aurinkovoimala on maatiloille erittäin kannattava investointi. Aurinkovoimalan suunnittelussa tulee kiinnittää erityistä huomiota aurinkopaneelituoton ja sähkön kulutuksen kohtaamiseen. Parhaan hyödyn aurinkopaneeleista saa, kun kuluttaa kaiken tuoton itse.

Aurinkovoimala kallistavalle katolle

Tyypillisimmin aurinkopaneelit asennetaan kallistavalle katolle lappeen myötäisesti. Aurinkopaneelien asennustelineiden kiinnikkeet valitaan kattotyypin - ja materiaalin mukaan. Lisätietoa aurinkopaneelien asentamisesta ja asennuksessa huomioitavista asioista kuten aurinkopaneelien suuntauksesta ja aurinkopaneelikulmasta löydät täältä.

kallistava-fs-hjpg 

Aurinkopaneelien asennus seinälle

Erityisesti uusissa maatalousyrityksissä sandwich rakenteiselle katolle asentaminen ei välttämättä ole mahdollista katon takuuehtojen johdosta. Tällöin asennusratkaisuksi voidaan valita seinä- tai maa-asennus. Seinäasennuksen voimme toteuttaa joko seinän kantavaan rakenteeseen kiinnittyen tai kiinnittymällä turvallisesti sandwich seinärakenteen ulommaiseen elementtiin.

seina-fs-tjpg

Aurinkosähköjärjestelmän asennus maahan

Aurinkopaneelien maa-asennuksessa paneelit saadaan helposti hyvään säteilykulmaan. Lisäksi  lumen poistaminen aurinkokennojen päältä on haluttaessa helppoa. Marraskuu-huhtikuu aikavälin aurinkotuotto -potentiaali on n. 25% koko vuoden tuottopotentiaalista, joten lumen poistamisella voidaan saavuttaa huomattavaakin lisätuottoa.

Maatilan aurinkopaneeli – järjestelmät asentaa aurinkopaneeliasennuksiin erikoistunut Finnwind Oy. Lisätietoa maatilan aurinkovoimaloista.