Sähköt mökille tai sähköverkon ulkopuoliseen omakotitaloon

Aurinkopaneelitarjous.fi -sivusto on keskittynyt verkkoon kytkettäviin aurinkovoimaloihin. Tämä kirjoitus on sinulle, mikäli etsit ratkaisua ja lisätietoa sähköverkon ulkopuolisen kesämökin tai jopa talviasuttavan omakotitalon sähköistämiseen ilman perinteistä sähköliittymää.

Kesäaikainen sähköistys on kustannustehokasta ja helppoa

Toukokuusta syyskuun loppuun asuttavan kesämökin sähköistäminen on nykyisellään helppoa ja edullista. Tarvittavan järjestelmäkoon määrittää kulutuslaitteet joita mökillä halutaan käyttää. Tyypillinen tarve on esim. 230W jääkaappi, kahvinkeitin, mikroaaltouuni ja luonnollisesti valaistus sekä mobiililaitteiden lataus. Tällaiseen kesämökkikäyttöön riittää jo 500 - 600 Wp aurinkopaneeliteho, 400Ah akusto ja 1200VA sini-aaltoinvertteri. Lisätietoa: https://finnwind.fi/aurinkopaneeli/aurinkopaneelipaketti-kesamokki/Mikäli mökille halutaa omakotitalo -tasoista asumista, käytettävistä sähkölaitteista ei haluta tinkiä ja halutaan sekä vaaditaan katkeamatonta sähköntuottoa, hyvä vaihtoehto on puolestan Talovoimala ™ S paketti https://www.talovoimala.fi/

Talviasuttavan sähköverkon ulkopuolisen kiinteistön sähköistys tulee suunnitella huolella

Talviasuttavan off grid kiinteistön sähköistäminen on Suomen kylmästä ilmstosta johtuen jo haasteellisempaa. Ympärivuotinen asuminen sähköverkon ulkopuolella, eli ns. off grid, on kuitenkin mahdollista, mutta edellyttää lähtökohtaisesti puupohjaista lämmitysratkaisua ja huolellista järjestelmäsuunnittelua ja mitoitusta.

Aurinkopaneelien tuotto painottuu vuoden valoisaan aikaan ja aurinkopaneelituotto marras-helmikuu on niin pientä, että pelkästään aurinkopaneeleita ylimitoittamalla sähköistystä ei voi tehdä vaan tarvitaan minimissään varavoimakone. Aggregaatilla sähköntuottaminen on kuitenkin siinä määrin kallista että kohteissa joihin on fyysiesti mahdollista sijoittaa tuulivoimala kannattaa selvittää tuulivoimalan hyödyntämismahdollisuudet. https://www.talovoimala.fi/Off-grid-asuminen/pientuulivoimala


Tuulivoimalan tuotto painottuu talvikauteen joten se täydentää hyvin aurinkopaneelituottoa. Hyvällä paikalla tuulivoimalalla voidaan korvata lähes täysin varavoimakone, jolloin käytössä on ympäri vuoden uusiutuvaa ilmaista energiaa.


Hybridi talvikaamoksessa 1JPG