Half-cut parantaa aurinkopaneelin hyötysuhdetta, suorituskykyä ja kestävyyttä

Half-cut aurinkopaneeli - mitä tarkoittaa half-cut?


Half-cut aurinkopaneelissa aurinkokenno on leikattu kahtia, mikä parantaa aurinkopaneelin suorituskykyä ja kestävyyttä.

Kun perinteisen 60 tai 72 full cell paneelin kennot puolitetaan, on uudessa half-cut paneelissa sitten 120 ja 144 kennoa. Aurinkokennon puolittaminen, puolittaa myös niiden virran jonka seurauksena resistiiviset häviöt pienenevät, syntyy vähemmän hukkalämpöä ja hyötysuhde paranee.

Half-cut tekniikan ansiosta aurinkopaneelissa on myös pienemmät varjostushäviöt. Kennoja on full cell paneeliin verrattuna kaksinkertaisesti ja toisaalta kennot on ketjutettu siten että puolitetun kennon ylä- ja alaosa ovat riippumattomia toisistaan. Vaikka kennon yläosa olisi varjostettu niin alaosa toimii edelleen.

Half-cut aurinkopaneelin etuja on myös että puolitettu kenno kestää pienemmän kokonsa johdosta paremmin mekaanista rasitusta ja on näin pitkä-ikäisempi.

Finnwind Oy tuotevalikoimasta löydät half-cut paneelina niin moni- kuin yksikiteistä paneelia ja vakiokokoisella 1 * 1.7 m että isolla 1 * 2 m raamilla.

Standard tuotesarjassamme on  Tier 1 aurinkopaneeli valmistaja Suntechin 300 Wp half-cut polykidepaneeli. Premium tuotesarjassamme puolestaan musta 305 Wp half-cut yksikidepaneeli. Isolla raamilla tarjoamme 400 Wp half-cut monokidepaneelia.

Tuoton kannalta ei ole merkitystä asennetaanko poly- vai monokidepaneelia. Per asennettu kWp tuotto on pitkässä juoksussa käytännössä sama. Katso lisätietoa Savon Ammatti- ja aikuisopiston kanssa tekemästämme testistä ja 5 vuoden seurantajaksosta. https://finnwind.fi/aurinkopaneeli-usein-kysyttya/#kide


aurinkopaneeli-super-polykide-half-cutjpgaurinkopaneeli-musta-monokide-half-cutjpgaurinkopaneeli-monokide-400Wp-144-cell-half-cutjpg