Aurinkopaneelit edullisesti - hyvän tarjouspyynnön tekemällä säästät rahaa

Olemme asentaneet lähes 800 verkkoonkytkettävää aurinkosähköjärjestelmää ja muutamilla perustiedoilla pystymme tekemään kiinteähintaisen urakkatarjouksen kohteeseesi.

Mikäli jaksat panostaa vähän enemmän tarjouspyynnön tekemiseen, saat todennäköisesti aina tiukemman tarjouksen. Alla on esitetty tärkeimmät huomioitavat seikat aurinkosähköjärjestelmän tarjouspyyntöä ajatellen.

Yleiskuva & kuvaus kohteesta - miten ympäristö vaikuttaa aurinkopaneelien sijoitteluun ja tuottoon

Aurinkopaneelien mitoitusta varten olisi hyvä saada tieto kohteen vuosikulutuksesta (kWh vuodessa) sekä kulutustieto myös muutamilta kesäkuukausilta (kWh). Mikäli et muista kWh kulutusta niin tieto sähkölaskun suuruudesta auttaa myös eteenpäin. Lisäksi tieto lämmitysjärjestelmästä sekä mahdollisesta lämminvesivaraajasta auttaa aurinkovoimalan mitoituksessa.

Kohteesta olisi hyvä saada myös yleiskuva mielellään niin kaukaa, että koko rakennus ja varjostavat tekijät näkyvät. Kerro lyhyesti myös

miten paneelit on ajateltu sijoittaa ja miten mahdolliset varjostukset osuvat paneeleihin ja jos kohteessa on esim. varjostavia puita oletteko valmiita poistamaan niitä. Linkki ajantasalla olevaan GoogleMaps kuvaankin auttaa luonnollisesti kohteen hahmottamisessa. Käytämme aurinkopaneelien sijoittelussa ammattilaiskäyttöön tarkoitettua sijoitteluohjelmaa ja uusimpia satelliittikuvia, mutta asiakkaalta saatu informaatio on kuitenkin aina kaikkein luotettavinta.

Kuvaus ja kuva aurinkovoimalan asennusalueesta

Aurinkovoimalan tarjouspyyntöön on hyvä liittää kuva, mistä ilmenee räystäskorkeus ja mielellään kattokulma sekä onko räystään alle mahdollista ajaa autolla / rakentaa rakennustelineitä ja onko katolla jotakin asennusta haittaavia esteitä kuten kattosiltoja, lapetikkaita, savupiippua, iv-poistoputkia jne.

Alla esimerkkiä toivotusta kuvauksesta ja kuvasta.

”Asennusalueen mitat: Terassin reunasta eli lumiesteen reunasta katon päätyyn: 14 m. Harjalta räystäälle on 7,2 m ja olmastointihormi on noin 20 cm harjasta. Antenni on harjalla. Katemateriaali on profiilipelti, kattokulma 1:2.5 (n. 20 astetta). Maapohja on kantava ja räystään alle voi ajaa pakettiautolla. Räystäskorkeus on n. 3.3 metriä."

aurinkopaneelien-asennusaluejpg

Omaa kattokulmaa voi arvioida seuraavan kuvan mukaisesti.

aurinkopaneeli-kattokulmapng

Onko verkkoinvertterille ajateltu jo sijoituspaikkaa ja johdotusreittejä

Verkkoonliityntää varten sulaketaulussa johon liityntä tehdään, tulisi olla mielellään kolme vapaata sulakepaikkaa. Vaikka vapaita sulakepaikkoja ei ole, ei tämä ole asennuksen este vaan tällöin asennetaan lisätyönä ylimääräinen sulakekotelo.

Sähkötaulu johon liityntä tehdään, valitaan aurinkopaneelien sijoittelun ja johdotuksen perusteella. Liityntäkeskus voi olla talon sähköpääkeskus tai jos aurinkopaneelit asennetaan esim. autotallin katolle, niin tällöin on järkevintä liittyä autotallin ryhmäkeskukseen jos tällainen on

Pyydä tarjous omasta aurinkovoimalasta!