Aurinkopaneelien maa-asennus on usein hyvinkin järkevää

Aurinkopaneelien asentamisella maahan on useita etuja

Aurinkopaneelit asennetaan tyypillisimmin katolle, mutta aina katolle sijoittaminen ei onnistu tai ei ole järkevää. Esim. kattoon kohdistuu liikaa varjostavia elementtä, ilmansuunta on huono tms.

maa-asennusjpg

Mikäli tontilla on tilaa kannattaa ehdottomasti harkita aurinkopaneelien asennusta maahan.

Maa-asennuksessa aurinkopaneelit saadaan asennettua helposti optimaaliseen suuntaan ja -kulmaan ja aurinkopaneelien hyvä jäähdystys parantaa aurinkopaneelituottoa. Lisäksi lumen puhdistaminen aurinkopaneelien pinnalta on haluttaessa helppoa ja näin voidaan saada merkittävästi lisätuottoa marraskuu - huhtikuu välisenä aikana. Ko. ajanjaksolta voidaan saada kuitenkin n. 25% koko vuoden tuotosta.


Omakotitalo kokoluokkaan aurinkopaneelien painollinen asennusteline on usein helpoin ja järkevin

Maa-asennukseen on saatavilla useita erilaisia maa-asennus telineitä; kaivettavia, ruuvattavia ja painollisia. Pienissä omakotitalo - kokoluokan voimaloissa painollinen maa-asennusteline on usein edullisin ja järkevin valinta. Asennus onnistuu pihaystävällisesti ilman konevoimaa & kaivinkonetta ja esim. Finnwind FS-A asennusjärjestelmä on suunniteltu siten että  alustaksi riittää kevyesti tasattu maanpinta. Asennusjärjestelmä soveltuu myös suoraan asennettavaksi esimerkiksi pihapiirin nurmikentälle.


aurinkopaneeli-maa-asennus-telinejpg

Aurinkopaneelien tilantarve maa-asennuksessa ja maa-asenteisen aurinkovoimalan hinta

Esim. maa-asenteisen 3.5 kWp aurinkovoimalan (10 kpl 345 Wp aurinkopaneelia) 3 tilantarve on yhteen riviin asennettuna 10 metriä * 3 metriä.

Mikäli asiakas voi hoitaa pintamaan tasauksen ja kaapeliuran kaivuun ja täytön, tällaisen 3.5 kWp maahan asennetun aurinkovoimalan hinta on Etelä-Suomessa asennettuna alkaen 5.900 euroa (hinta sis. alv 24%)


Pyydä tarjous omasta aurinkovoimalasta!